Svijet
Trending

Huti upozoravaju da svaka američka agresija “neće ostati bez odgovora”

Vođa Hutija Abdul Malik Al-Houthi rekao je da bilo kakva američka agresija na Jemen “neće proći bez odgovora”, usred straha da bi napadi pobunjeničke grupe mogli eskalirati izraelski rat protiv Hamasa u širi regionalni sukob.

Al-Houthi je u govoru u četvrtak rekao da će odgovor grupe biti “mnogo veći” od ovosedmičnog baraža dronova i projektila na Crvenom moru.

“Odgovor neće biti samo napad na Amerikance u moru s više od 24 dronova i projektila – odgovor će biti mnogo više”, rekao je al-Houthi.

Lider je rekao da je Jemen spreman “da se suoči s američkom agresijom” i kritizirao podršku SAD i Velike Britanije Izraelu, navodeći da to “neće odvratiti” akcije Jemena.

Al-Houthi je rekao da je strategija sprječavanja brodova povezanih s Izraelom da preplove Crveno more efikasna, navodeći nedavni američki napad na mornaricu Hutija kao dokaz ovog utjecaja.

Nadalje, al-Houthi je optužio SAD i Veliku Britaniju da pokušavaju uključiti druge zemlje u sukob protiv Jemena, upozoravajući da oni koji ciljaju Jemen i njegove pomorske snage rizikuju svoju pomorsku sigurnost i interese komercijalnog brodarstva.

“Oni koji žele da se uključe i napadnu naše ljude i gađaju pomorske snage riskiraju svoju pomorsku sigurnost i svoje komercijalne brodove”, rekao je al-Houthi.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button